Uniek concept: Basisscholwebwinkel De Keikamp Shop

Vandaag ontvingen wij het onderstaande persbericht van Basisschool de Keikamp, de eerste basisschool in Nederland met een eigen webshop! Een webshop voor en door basisschoolkinderen. De kinderen worden hierdoor al vroeg gestimuleerd om na te denken wat ze leuk vinden en kunnen dit direct in een 'echt' bedrijfje in de praktijk brengen, ieder kind of zijn of haar eigent terrein zelfs de jongsten dragen al bij door een leuke tekening bij te sluiten bij een bestelling. De eerst 'winst' is nu uitgekeerd in de vorm van waardecheques voor de school zelf en het KinderZorgHotel. Wat een fantaisch initiatief, ga zo door!

 

De Basisschoolwebwinkel deelt twee cheques van € 250,- uit.

Bink & Bibi, de mascottes van KinderThuisZorg, hebben op 14 juli 2014 de eerste cheque van De Basisschoolwebwinkel "De Keikampshop" (Geesteren) in ontvangst genomen. Het bedrag van 250 euro wordt besteed aan activiteitenborden en waarnemingspanelen - die de motoriek, het coördinatievermogen en zintuigen van een kind stimuleren - voor in het KinderZorgHotel in Aalten. Het KinderZorgHotel is een initiatief van de landelijke kinderthuiszorgorganisatie, die gespecialiseerde verpleegkundige zorg biedt aan ernstig zieke kinderen in de thuissituatie. Door de inzet van de kinderen in Geesteren krijgen andere kinderen iets leuks! 

 

De Keikampshop is in 2013 online gegaan. Het betreft de eerste basisschoolwebwinkel van Nederland waar kinderen van groep 8 zelf een webwinkel maken en beheren voor hun eigen school. Ze verkopen zelfgemaakte spullen als telefoonhoesjes, houten krukjes of sierraden. De kinderen leren door De Basisschoolwebwinkel omgaan met geld. Wat kost iets als je het gaat maken, Wat wordt het verkoopbedrag en wat hou je als winst over? De helft van de opbrengst van De Basisschoolwebwinkel gaat naar een goed doel, ten gunste van een ander kind. Kinderen van groep 7 en 8 hebben in 2013 besloten dat dit KinderThuisZorg is.

 

De andere helft van de opbrengst gaat terug naar school. Daarom krijgen de juffen en meesters de tweede cheque met een waarde van 250 euro overhandigd van De Basisschoolwebwinkel. De school wil er graag nieuwe kastjes voor de schooltassen van de kinderen voor kopen.