Emerce E-commerce LIVE - Beurs van Berlage Amsterdam

Dinsdag 2 juni brachten wij een bezoek aan het event Emerce E-commerce LIVE in Amsterdam. Dit event werd voor het eerst georganiseerd en wij waren erg nieuwsgierig naar de opzet van dit event. De aan het event verbonden namen gaven ons in elk geval een veelbelovend beeld. 

 

Bij binnenkomst meldden wij ons bij de registratiebali en namen een programma-boekje in ontvangst. Het was een erg vol, of misschien wel compleet, programma verdeeld tussen round-table sessies voor maximaal 10 personen per tafel en algemene presentaties. Uiteraard waren wij benieuwd naar de logistieke innovaties en schoven daarom aan bij de logistiek georiënteerde bedrijven. En wat wij al lang wisten werd gisteren bevestigd, e-fulfilment is hot! En laten wij nou net zelf deze dienstverlening heel goed onder de knie hebben ;-).

 

Enkele trends die voorspeld worden binnen nu en enkele jaren:

 

  • Same day delivert wordt gemeengoed.
  • Robotisering zal zich verder doorzetten.
  • Click & Collect, dus online bestellen en afhalen in een winkel, zal zich nog veel verder uitbreiden. 
  • Als je het zelf iets niet kunt en je kunt de ontwikkelingen niet de baas blijven, besteed het uit aan een specialist op dat gebied.

De ervaring leert dat als je e-fulfilment zelf wilt opzetten voor je webwinkel je als snel duurder uit bent dan wanneer je het uitbesteedt. Waar je zelf al gauw 8 of 9 euro uit zal komen voor het inslaan, opslaan, picken, verpakken en verzenden van 1 pakketje ben je bij ons snel een paar euro goedkoper per pakketje uit. Ben je ook geïnteresseerd en onze e-fulfilment mogelijkheden voor jou, neem dan contact met ons op; info@gampebiz.com