Voorraad, de ideale balans

De voorraad van een webshop is wat ons betreft het belangrijkste aspect van een succesvolle webshop. Je wilt er niet te veel van hebben, want dit kost onnodig geld, maar je wilt er ook niet te weinig van hebben want dit kost je klanten en veelal ook geld.

 

Er is dus blijkbaar een ideale verhouding tussen je voorraad en je bestellingen, maar hoe bereik je deze ideale verhouding en nog belangrijker hoe behoud je deze? De oplossing is simpeler dan je wellicht denkt: maak gebruik van de juiste automatisering. Automatisering waarin in ieder geval je voorraad en voorraadmutaties geregistreerd worden, waarin je hele assortiment staat, waarin je inkopen bij leveranciers verwerkt kunnen worden en waarin ook alle bestellingen van je klanten staan. De rest gaat vervolgens zeker niet vanzelf, maar je hebt wel de juiste uitgangspunten om mee te werken. Maak jij al gebruik van de juiste automatisering?