Even voorstellen - Sales en Marketing Gamper Lieneke

Sinds augustus mag Lieneke zich een Gamper noemen, en daar is ze ontzettend trots op!

Gamper Lieneke

Hi! Ik stel mijzelf graag voor als nieuwe Gamper! 

Vanaf augustus ben ik trotse voerder van deze 'titel'. Ik ben namelijk erg verheugd om aangenomen te zijn om de Marketing en Sales afdeling te gaan versterken binnen Gamp ebiz en ik ben dan ook vol enthousiasme begonnen aan deze uitdaging!

 

Marketing & Sales

What do stars do? They shine! Ik straal en ben op mijn plek als ik bezig kan zijn met Marketing, Sales en Events.
Na ervaring opgedaan te hebben in meerdere bedrijfstakken heeft de efulfilment branche en ecoomerce mijn interesse gewekt.
'Filling the gap' voor webshopeigenaren die een betrouwbare partner zoeken, een partij die meedenkt en nèt die extra stap zet. Die uitdaging heb ik gevonden bij Gamp Ebiz waar ik verantwoordelijk ben voor de sales en marketing.

Door mijn studie, stages en werk heb ik een duidelijk beeld gekregen van waar ik goed in ben en wat mij gelukkig maakt: Marketing, Sales en evenementen! Van het schrijven en uitvoeren van marketingplannen, online content en social media, tot offline promotiemateriaal en de organisatie van evenementen. Ik voel mij thuis in een levendige markt met veel reuring, innovatie en ontwikkelingen zoals die van efulfilment uitstekend te typeren is. Helemaal op mijn plek dus!

Artikel online retailer

Download
Gamp in de Online retailer editie september 2016
online retailer .pdf
Adobe Acrobat document 235.6 KB

Same day delivery

Om jullie klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn bieden wij vanaf 20 juli ook Same Day Delivery aan. Hierbij kunnen bestellingen die voor 11.30 uur besteld zijn nog diezelfde dag worden geleverd. Tussen 15.00 en 22.00 zullen de pakketten worden afgeleverd.

 

En hoe leuk is dit, in de 26 steden worden de pakketten met fietskoeriers bezorgt. Tevens goed voor het milieu! 

 

Wilt u meer weten over deze service, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Wij verwelkomen Von Va Voom bij Gamp ebiz

Sinds deze week verstuurd Gamp ebiz ook draagdoeken, draagzakken en andere aanverwante producten.

 

Om het hele assortiment te bekijken bezoek de webshop van Von Va Voom

voor 22.00 uur besteld = morgen in huis

Aankopen die voor 22.00 uur worden besteld kunnen wij dezelfde nog verwerken.

Dit geldt ook voor de zondag!

De vervoerpartners komen vervolgens rond 22.30 bij ons laden en zorgen ervoor dat alle pakketten de volgende dag bezorgd worden.

 

Let op: bij onderstaande feestedagen is er geen levering.

koningsdag ( woensdag 27 april )

Hemelvaar/bevrijdingsdag ( donderdag 5 mei )

1e pinksterdag ( zondag 15 mei ) 

Wat die dag wordt besteld zal de volgende dag worden geleverd 

Langere openingstijden klantenservice

Uw zorgen van de avonden en weekenden nemen wij voor u over, want vanaf 9 mei blijft de klantenservice voor uw klanten langer open!

De klantenservice zal op werkdagen van 8.30 tot 22.00 bereikbaar zijn, op zaterdag van 13.00 tot 17.00 en zondag van 13.00 tot 22.00

 

In de avonden en weekenden zijn wij online bereikbaar, via de chat, WhatsApp en de mail.

 

Wilt u meer informatie over deze dienst voor uw webshop neem dan contact op met de klantenservice van Gamp ebiz.

Content in king

Met alleen het beheren van een webshop (of corporate website) ben je er tegenwoordig niet meer. Ook met het bijhouden van je social media-kanalen en eventueel een blog kan je op een slimme manier je doelgroep bereiken, echter kan het bijhouden hiervan je een behoorlijke dagtaak opleveren. Heb je er al eens over nagedacht om dit (deels) uit te besteden? Voor diverse klanten houdt ons online marketing team blogs up to date met op maat gemaakte content en worden social media kanalen meerdere malen per week voorzien van nieuws passend bij jouw doelgroep. We kunnen zelfs nieuwsbrieven voor je in elkaar zetten en versturen. Meer informatie? Mail met info@gampebiz.com 

 

Om te zien wat onze dienstverlening inhoudt, neem eens een kijkje op www.amikappers.nl of www.kapko-magazine.nl of bekijk eens de facebookpagina van Kapperskorting.com of AMI Kappers. Je vindt hier blogs die up-to-date zijn en rijk gevulde social media pagina's passend bij de doelgroep. 

Recap: Shopping Today

Vorige week donderdag waren wij als business partner van Thuiswinkel.org uitgenodigd voor hét event voor meer dan 1000 e-commerce professionals 'Shopping Today'. Shopping Today is een event van Thuiswinkel.org en BBP-media (uitgever van o.a de Twinkle) en wordt eenmaal per jaar georganiseerd. Het programma bestond uit een aantal key-notes gevolgd door parallelsessie naar keuze, waarna je tot slot weer kon aanschuiven in de 'grote zaal' voor een vervolg van key-notes. Ons is het meest bij gebleven dat er geen 'line' meer is tussen offline en online. De wereld van e-commerce lijkt er het meest 'ready' voor om aan deze vraag te voldoen, maar ook de retailers moeten mee. On-en offline moet naadloos in elkaar overgaan, een merk is niet meer alleen offline of online, ook termen als omni-channel lijken hun langste tijd te hebben gehad.

 

Welkom in de wereld die 'always on' is. Openingstijden die nog verder opgerekt moeten worden, same-day delivery en klantenservice ondersteuning die 24/7 beschikbaar is. Ook voor ons ligt hier nog een kleine uitdaging, maar we gaan ervoor! 

Emerce E-commerce LIVE - Beurs van Berlage Amsterdam

Dinsdag 2 juni brachten wij een bezoek aan het event Emerce E-commerce LIVE in Amsterdam. Dit event werd voor het eerst georganiseerd en wij waren erg nieuwsgierig naar de opzet van dit event. De aan het event verbonden namen gaven ons in elk geval een veelbelovend beeld. 

 

Bij binnenkomst meldden wij ons bij de registratiebali en namen een programma-boekje in ontvangst. Het was een erg vol, of misschien wel compleet, programma verdeeld tussen round-table sessies voor maximaal 10 personen per tafel en algemene presentaties. Uiteraard waren wij benieuwd naar de logistieke innovaties en schoven daarom aan bij de logistiek georiënteerde bedrijven. En wat wij al lang wisten werd gisteren bevestigd, e-fulfilment is hot! En laten wij nou net zelf deze dienstverlening heel goed onder de knie hebben ;-).

 

Enkele trends die voorspeld worden binnen nu en enkele jaren:

 

  • Same day delivert wordt gemeengoed.
  • Robotisering zal zich verder doorzetten.
  • Click & Collect, dus online bestellen en afhalen in een winkel, zal zich nog veel verder uitbreiden. 
  • Als je het zelf iets niet kunt en je kunt de ontwikkelingen niet de baas blijven, besteed het uit aan een specialist op dat gebied.

De ervaring leert dat als je e-fulfilment zelf wilt opzetten voor je webwinkel je als snel duurder uit bent dan wanneer je het uitbesteedt. Waar je zelf al gauw 8 of 9 euro uit zal komen voor het inslaan, opslaan, picken, verpakken en verzenden van 1 pakketje ben je bij ons snel een paar euro goedkoper per pakketje uit. Ben je ook geïnteresseerd en onze e-fulfilment mogelijkheden voor jou, neem dan contact met ons op; info@gampebiz.com 

Training voor Badge Partners bij Google

Er zijn ongeveer 2777 Google Partners in Nederland, Maar slechts 20% hiervan mag zich Badge Partner noemen. Op 29 april jl. mocht ik deelnemen aan een Sales training op het hoofdkantoor van Google in Amsterdam. Deze trainingen worden door Google aangeboden aan de Badge Partners.

 

Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Wat een indrukwekkende en inspirerende omgeving. maar het allerbelangrijkste is dat deze training weer voldoende inspiratie gegeven heeft en benadrukt hoe wij jou als klant kunnen helpen met het bereiken van jouw doelen.

 

Google streeft er naar de partners zo goed mogelijk van informatie en educatie te voorzien aangezien de ontwikkelingen zich in een razendsnel tempo aanbieden. Google profiteert hier natuurlijk ook van, Gamp ebiz profiteert, maar ook jij als klant profiteert...

 

It's a win-win-win situation!

Friends of Search 2015

Afgelopen donderdag vond het nationale congres Friends of Search plaats in pakhuis de Zwijger te Amsterdam en wij waren erbij! Dit is slechts de tweede editie, maar het programma zat boordevol interessante sprekers van SEO- en SEA-specialisten.

Mike King van IPullRank start met het vertellen hoe je 1 stap voor kan blijven in Search; wees proactief niet reactief! Ook gedurende dag hoor je van diverse sprekers dat mobile hot was en..... blijft! Nederland is overigens het land waarin veruit de meeste verschillende mobile devices gebruikt worden door 1 persoon. Leuk feitje! En wat je vooral niet moet vergeten is 'Gebruik je gezond verstand!'

En daar waar de keynote sprekers ruimte laten voor ieders eigen interpretatie, krijg je ook hanteerbare tips mee van sprekers als Mona Elesseily (Page Zere), Cindy Krum (MobileMoxie), Lan Lurie (Portent), Hannah Smith (Distilled) en Google specialisten Clemmentijn Verwoerd-Treinen en Steven Merkcx. Ken je ze niet? Google ze dan!  

Wordt het een vrije val of gecontroleerde lancering?

Er zijn allerlei zaken die om de hoek komen kijken wanneer je een vernieuwde webshop gaat lanceren. Aan de hand van een eigen recent project voor de webshop Kapperskorting.com zullen we hieronder diverse aandachtspunten bespreken. 

 

Huisstijl

Een nieuwe webshop is een mooie manier om je vernieuwde huisstijl te etaleren echter moet deze in vele elementen doorgevoerd worden om zodoende eenheid te creëren. Denk hierbij dus ook aan de 'transactionele mails' zoals een orderbevestiging en een track & trace melding die namens de webshop worden uitgestuurd. En vergeet natuurlijk je online banners, digitale nieuwsbrief en offline uitingen niet. Als je nog een stapje verder gaat  neem je ook direct je social media kanalen onder handen. Met alleen een nieuw design voor je webshop ben je tegenwoordig dus niet klaar. Kapperskorting heeft de lancering van haar nieuwe webshop aangegrepen om ook direct een nieuwe huisstijl te etaleren, De afdeling grafische vormgeving mocht dus vol aan de bak. 

 

Hosting

Verhuist je webshop ook van hostingpartij? Controleer bij je hostingpartij of het server-platform toereikend is, kunnen ze de hoeveelheid verkeer aan, hoe zit het met laadsnelheden en hoe zit het met de veiligheid. Plan dus tijdig een afspraak in met je hostingpartij.

 

Google

Als jouw shop ook verhuist naar een nieuw e-commerce platform dan kun je niet zomaar de spreekwoordelijke knop omzetten zonder dat hier consequenties aan vast zitten voor Google. Als je shop al enige tijd in de lucht is zal deze ongetwijfeld door Google geïdexeerd zijn en heeft jouw webshop al een bepaalde waarde opgebouwd binnen het onbetaalde gedeelte van Google. Wil je hier geen afscheid van nemen dan doe je er goed aan om zogenaamde 301 redirects in te stellen op deze manier verzeker jij jezelf ervan dat het onbepaalde zoekverkeer van de oude pagina's op je webshop netjes op je nieuwe site terecht gaan komen. In 99 van de 100 gevallen zullen de linkjes voor je landingspagina's namelijk gewijzigd zijn en je wil niet dat je potentiële klanten op een foutpagina uit gaan komen. 

 

Als je ook gebruikt maakt van Google Adwords campagnes dan zal je ook hier alle linkjes moeten wijzigen om potentiële klanten naar de juiste pagina's te verwijzen op je nieuwe webshop.

 

Beide 'Google-klussen' zijn monnikenwerk als je een omvangrijke webshop hebt of veel Adwords-campagnes hebt, maar bedenk je doet het voor en goed doel! In het geval van kapperskorting was van al het verkeer 40% tot 50% afkomstig vanuit Google (zowel betaald als onbetaald), stel je voor dat al dit verkeer en dus de bijbehorende conversies weg zouden vallen.... au dat doet pijn. 

 

Betrek je klanten op tijd en test!

Niemand die nieuwe shop beter kan beoordelen dan je eigen klanten, betrek ze dus al vroeg in je verandertraject en laat ze mee beslissen over diverse onderdelen. Stel ook een test-site open voor een bepaalde groep geselecteerde klanten en verzamel hiermee je test-informatie. Zo voorkom je na oplevering veel ellende en een dip in je omzet. Kapperskorting heeft diverse separate klantgroepen laten test-bestellen tegen leuke kortingen, zo sla je 2 vliegen in 1 klap; klant bij omdat deze kan helpen tegen leuke extra kortingen en jij blij omdat je waardevolle feedback ontvangt.

 

Strijdplan klaar?

Weet jij al hoe je al je klanten gaat informeren over de opening van je vernieuwde shop? Zet je bijvoorbeeld digitale mailings in om je klanten te informeren? Of pak je het anders aan? Maak in ieder geval gelijk van de gelegenheid gebruik om een feestelijke aanbieding te verspreiden.

 

Klantenservice

Na de lancering van de webshop is het tijd voor champagne en taart! toch? vergeet niet dat je klanten geconfronteerd worden met een nieuwe webshop en dit kan de nodige vragen oproepen, dus instrueer je klantenservice tijdig over de belangrijkste wijzigingen. Vraag ook om terugkoppeling van de klantenservice waar nodig tijdig bij te kunnen sturen, je kunt zelfs overwegen om je bereikbaarheid tijdelijk te vergroten. Hou dus ook je technische team paraat om snel en adequaat te kunnen handelen.

 

Logsitek

Lanceer je je webshop met een paar knal-acties? zorg er dan voor dat je genoeg mensen paraat hebt staan om alle bestellingen te verwerken.

 

Zo zie je maar dat de bouw en het design van een nieuwe webshop alleen niet het enige is waar je naar om moet kijken, er zijn vele facetten die ertoe gaan bijdragen dat de lancering van je webshop gecontroleerd kan gaan en jij dus niet voor vervelende en omzet blijft je met deze tips zeker bespaard

 

Uniek concept: Basisscholwebwinkel De Keikamp Shop

Vandaag ontvingen wij het onderstaande persbericht van Basisschool de Keikamp, de eerste basisschool in Nederland met een eigen webshop! Een webshop voor en door basisschoolkinderen. De kinderen worden hierdoor al vroeg gestimuleerd om na te denken wat ze leuk vinden en kunnen dit direct in een 'echt' bedrijfje in de praktijk brengen, ieder kind of zijn of haar eigent terrein zelfs de jongsten dragen al bij door een leuke tekening bij te sluiten bij een bestelling. De eerst 'winst' is nu uitgekeerd in de vorm van waardecheques voor de school zelf en het KinderZorgHotel. Wat een fantaisch initiatief, ga zo door!

 

De Basisschoolwebwinkel deelt twee cheques van € 250,- uit.

Bink & Bibi, de mascottes van KinderThuisZorg, hebben op 14 juli 2014 de eerste cheque van De Basisschoolwebwinkel "De Keikampshop" (Geesteren) in ontvangst genomen. Het bedrag van 250 euro wordt besteed aan activiteitenborden en waarnemingspanelen - die de motoriek, het coördinatievermogen en zintuigen van een kind stimuleren - voor in het KinderZorgHotel in Aalten. Het KinderZorgHotel is een initiatief van de landelijke kinderthuiszorgorganisatie, die gespecialiseerde verpleegkundige zorg biedt aan ernstig zieke kinderen in de thuissituatie. Door de inzet van de kinderen in Geesteren krijgen andere kinderen iets leuks! 

 

De Keikampshop is in 2013 online gegaan. Het betreft de eerste basisschoolwebwinkel van Nederland waar kinderen van groep 8 zelf een webwinkel maken en beheren voor hun eigen school. Ze verkopen zelfgemaakte spullen als telefoonhoesjes, houten krukjes of sierraden. De kinderen leren door De Basisschoolwebwinkel omgaan met geld. Wat kost iets als je het gaat maken, Wat wordt het verkoopbedrag en wat hou je als winst over? De helft van de opbrengst van De Basisschoolwebwinkel gaat naar een goed doel, ten gunste van een ander kind. Kinderen van groep 7 en 8 hebben in 2013 besloten dat dit KinderThuisZorg is.

 

De andere helft van de opbrengst gaat terug naar school. Daarom krijgen de juffen en meesters de tweede cheque met een waarde van 250 euro overhandigd van De Basisschoolwebwinkel. De school wil er graag nieuwe kastjes voor de schooltassen van de kinderen voor kopen.

 

 

Voorraad, de ideale balans

De voorraad van een webshop is wat ons betreft het belangrijkste aspect van een succesvolle webshop. Je wilt er niet te veel van hebben, want dit kost onnodig geld, maar je wilt er ook niet te weinig van hebben want dit kost je klanten en veelal ook geld.

 

Er is dus blijkbaar een ideale verhouding tussen je voorraad en je bestellingen, maar hoe bereik je deze ideale verhouding en nog belangrijker hoe behoud je deze? De oplossing is simpeler dan je wellicht denkt: maak gebruik van de juiste automatisering. Automatisering waarin in ieder geval je voorraad en voorraadmutaties geregistreerd worden, waarin je hele assortiment staat, waarin je inkopen bij leveranciers verwerkt kunnen worden en waarin ook alle bestellingen van je klanten staan. De rest gaat vervolgens zeker niet vanzelf, maar je hebt wel de juiste uitgangspunten om mee te werken. Maak jij al gebruik van de juiste automatisering?

Beloon je topklanten met een kassa-actie!

Webwinkeliers zijn dagelijks op zoek naar manieren om hun online shop te optimaliseren. Hier tijd en energie in steken staat garant voor betere resultaten. Op zoek gaan naar nieuwe online middelen is één mogelijkheid, maar worden alle huidige functionaliteiten van de shop al benut? Zo nee, misschien een goed idee om daar nog eens naar te kijken...

 

Als webwinkelier wil je klanten aan je shop binden en dan vooral die toppers die veel besteden. Dit kun je onder andere doen door deze topklanten te belonen. Heb jij, als webwinkelier, hierbij ooit gedacht aan een kassa-actie? Dit houdt in, dat in het winkelmandje een populair product of extra korting cadeau wordt gedaan bij een minimale besteding. Dit is een simpele manier om jouw topklanten net iets extra's te geven. En laat dit nou net zo'n mooie, standaard functie van Magento zijn, die zeer eenvoudig in te stellen is.

Voorbeeld uit de praktijk

 

Kadus Professional werkt al vanaf dag één met kassa-acties. Bij bestellingen boven een bepaald bedrag ontvangt de klant een gratis product. Zo zorgen zij ervoor dat de klant toch nog een paar producten extra in het winkelmandje plaatst.

 

Tip! Bedenk regelmatig nieuwe kassa-acties, zodat je klanten niet alleen meer, maar ook vaker gaan bestellen.

G-voetbal bij de S.V. Grol

G-voetballers zijn al ruim 25 jaar een vast onderdeel van de voetbalfamilie van de KNVB, het motto:” normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet”, dekt de lading geheel. De aanduiding G staat niet voor gehandicapt, zoals vaak wordt aangenomen maar is slechts de indeling van de voetbalcategorieën zoals deze al bestond voor het ontstaan van G-voetbal. De G was de eerstvolgende letter. G-voetbal is er voor kinderen met een beperking; verstandelijk en/of lichamelijk, dat kan een leerachterstand zijn, autisme, een lager IQ, het syndroom van Down maar ook lichamelijke beperkingen als hersenletsel, niet goed kunnen horen of het moeten missen van een ledemaat.

G-voetbal maakt het mogelijk dat alle kinderen vrij mee kunnen doen op hun eigen manier en niveau en dat zij zichzelf kunnen zijn zonder dat iemand daar raar van op kijkt. Jongens en meisjes spelen samen in één elftal. Getraind wordt op de Marveld Arena, de reden daarvoor, dáár zijn de minste prikkels die voor afleiding zorgen zodat er ook echt gevoetbald kan worden. Ambitie voor G-voetbal binnen S.V. Grol is er zeker! Groeien naar een paar teams en hopelijk in de toekomst ook een team voor volwassenen. Ook competitievoetbal ligt in de lijn der verwachting. Dat blijft echter nog even toekomstmuziek, eerst maar eens lekker genieten van het voetballen zelf!! Het plezier voor en de betrokkenheid van de kinderen staan voorop en de kinderen reageren daar héél erg goed op.

 

Gamp ebiz is shirtsponsor van het G-voetbal van S.V. Grol en zal in de toekomst nog aanverwante artikelen gaan sponsoren om zo het G-voetbal een zo professioneel mogelijke uitstraling te geven en zo het gevoel te creëren dat ze “gelijk” zijn aan welk ander elftal dan ook.