Definitie e-fulfilment

 

Wat is e-fulfilment

E-fulfilment betekent eenvoudigweg het afhandelen van orders uit webshops. Orders worden via webshops of andere kanalen in ons logistieke systeem geplaatst.

 

het proces begint met het zogeheten inslag; dat betekent het ontvangen van goederen. Deze worden geregistreerd en krijgen een plek in het magazijn. In het magazijn waar de webshopartikelen staan opgeslagen, worden de orders gepickt die binnenkomen in het systeem. De orders worden verpakt, voorzien van adresetiket en een pakbon.

 

Samengevat is het de afhandeling van het volledig logistieke proces vanaf de plaatsing van een order in een webshop tot aan de overhandiging van de bestelling door de bezorger aan de deur. Maar daar houdt het niet bij op; ook de afhandeling van retouren hoort tegenwoordig bij e-fulfilment

 

Naast het logistieke gedeelte is er ook de klantenservice en is het mogelijk de boekhouding bij ons uit te besteden. De klantenservice bestaat uit telefoon, mail, chat en WhatsApp. Zij kunnen jouw klanten zeven dagen van de week te woord staan. 

 

Wat is het niet?

E-fulfilment heeft niets te maken met de marketing of sales van een webshop. Het perfect afhandelen van orders is iets geheel anders dan het bouwen van een webshop of het succesvol in de markt zetten van producten.

Een e-fulfilmentbedrijf specialiseert en focust zich volledig op de afhandeling van orders voor webshops.

 

Wat levert het op?

Door het out sourcen van de klantenservice, boekhouding en logistiek kan de focussen worden gelegd op de sales en marketing voor de webshop, dit biedt de mogelijkheid om door te groeien.